ZD Angel HealingProductcategorieën

Reiki Angel Healing

Reiki Angel Healing

Reiki is universele energie.
Letterlijk vertaald  uit het Japans  betekent het “kracht van de zon” (in Nederland beter bekend  als “De Usui  reikimethode”).     

Reiki is een vorm van energieoverdracht waarbij de helende energie werkt op zowel lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

De kracht van Reiki ligt in de eenvoud ervan. Het zorgt voor veel rust & ontspanning en laat de energie in het lichaam (weer) vrijelijk stromen. Daarnaast zorgt het  voor het opheffen van blokkades en de verlichting van klachten. Dit leidt tot meer innerlijke balans en het verkrijgen van persoonlijke inzichten. Reiki werkt ontgiftend en bevrijdend. Het is belangrijk om in de  dagen na een reiki-behandeling extra veel water te drinken om het lichaam te helpen de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Tijdens een Reiki-behandeling worden beurtelings de voorzijde en de achterzijde van het lichaam behandeld door middel van handoplegging.
De handen worden licht en  rustig zonder druk op diverse plaatsen op het lichaam gelegd waardoor er een energieoverdracht plaatsvindt.

Er wordt hierbij uitvoerig aandacht besteed aan de zeven chakrapunten in het lichaam.

Een behandeling kan zowel zittend als liggend gegeven worden. 

Voor een Reiki-behandeling is ontkleden niet nodig, de energie kan over de kleding heen gegeven worden.

Een behandeling duurt ongeveer 45-60 minuten.

Tijdens de behandeling kunnen tintelingen in het lichaam worden waargenomen. Ook kan er een warmte- of koudeverschil plaatsvinden. Dit zijn signalen dat  de energie  stroomt en de Reiki zijn werk doet. Sommigen nemen tijdens de behandeling weinig verschillen waar, maar ervaren die juist in de dagen erna. Het is moeilijk om in een paar woorden samen te vatten wat Reiki precies doet. Iedereen ervaart dit namelijk op geheel eigen wijze en reageert er ook op zijn eigen manier op. De energie die wordt gegeven, stroomt in ieder geval altijd naar de plaatsen in het lichaam waar het op dat moment het hardst nodig is; dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. 

Om een  indruk te geven van wat Reiki doet, staat hieronder een korte opsomming van veel voorkomende effecten ervan:

– het in balans brengen van het lichaam;

– het verlichten van pijn;

– het bevorderen van het natuurlijk zelfgenezingsproces;

– het ontgiften van het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam;   

     

– het opheffen van emotionele blokkades;

– het verbeteren van intuïtie;

– het bevorderen van creativiteit;

– het verkrijgen van inzichten;

– het je gelukkiger voelen;

–  het (meer) leren houden van jezelf

Het is heel eenvoudig. Ik leg mijn handen op je en reiki gaat stromen. Vanzelf gaat het daar naartoe waar je het het meeste nodig hebt. Misschien precies naar de plek waar jij het wil, maar misschien ergens anders. Reiki ziet je blokkades, wonden en pijn op elk niveau. Of het nu fysiek, mentaal of spiritueel is. Reiki heelt door de blokkades weg te nemen, ruimte te geven en helderheid te brengen.

 

 

Veelgestelde vragen

Hoe voelt Reiki?

Vaak wordt de energie waargenomen als warmte, soms als tintelingen, pulsering of stroming. Het kan ook zijn dat je het niet bewust waarneemt of dat je in slaap valt. De vorm waarop Reiki zich uit kan je informatie geven, maar is op zichzelf niet belangrijk. Het ‘echte’ werk gebeurt op een veel dieper niveau en laat zich niet altijd direct zien.

Toch wordt een behandeling vaak als een weldaad ervaren, even een moment van rust, tijd voor jezelf, even helemaal niets.

Voor fysieke klachten kan het vaak een enorme opluchting bieden en zelfs genezing brengen.

Voor wie is Reiki?

  • Wanneer je blokkades wilt opruimen zodat je levensenergie weer vrij kan stromen
  • Voor wie behoefte heeft aan een moment van rust en zelfzorg
  • Als je fysieke klachten hebt
  • Als je mentale klachten hebt
  • Wanneer je veel stress hebt of net een stressvolle gebeurtenis hebt meegemaakt

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het doel wat je hebt.

Wil je een rust moment om op te laden? Of zoek je extra ondersteuning voor je ontwikkeling en gezondheid?

Kom je langs omdat je fysieke of mentale klachten hebt, dan is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst en duur dat je de klachten hebt. Een sessie werkt ongeveer een week door, dus een wekelijkse sessie tot de klachten verdwenen zijn, is ideaal. Bij chronische klachten is een intensiever programma behulpzaam, waarbij je start met 4 opeenvolgende dagen een sessie, zodat je een stevige start hebt voor het helingsproces.

Tijdens de eerste behandeling doen we een intake gesprek van ca. 30 minuten en kan er na de behandeling een inschatting worden gemaakt van het behandelplan.

 

Welke vorm van Reiki is dit?

Het Reiki systeem waarop de sessies zijn gebaseerd is het Usui systeem, genoemd naar de grondlegger van de Reiki Mikao Usui. Het systeem vindt haar oorsprong in Japan.

 

Om te kunnen behandelen met de Reiki energie ben ik ingewijd door mijn leermeester, die de Reiki Mastergraad volgens het Usui systeem bezit.

 

Ben jij benieuwd wat reiki voor jou kan betekenen en/of wil je een afspraak maken, vul dan het onderstaande formulier in.